2010-08-27

- Hej Höst

Ja, det verkar som om hösten kommit nu. Men det gör inte mig ett dugg. Jag gillar hösten.
Synd bara att det är iskallt i lägenheten. Men nu har FF varit hit så nu blir det nog nån ordning på det.

I dag (om jag inte minns helt tokigt) så är det ett år sedan vi fick se Alva för första gången. Och nu ligger hon här, snart sju månader, bredvid mig i soffan och sover. Tiden går galet fort.

I går va jag och spelade bingo. Potten gick inte ut och nästa vecka är den på 50 000 riksdaler. Måste dit.

Hej

/L

2010-10-15

- Fjälluft

I går åkte jag, pappa och morfar upp till Rönnebo. Vi skulle sätta upp pinnar vart min stuga ska stå. Och oj så skönt det var att få andas fjälluft och bara sitta och njuta av elden och stillheten. Jag behövde det.
Lillan var hos mormor eftersom Mattias jobbade, och det gick bra. Det var ju första gången vi lämnade bort henne så där. Även fast det bara var några timmar så känns det ju lite konstigt.

Alva har verkligen lärt sig att dricka välling och jag behöver "bara" amma på natten. I går och i dag tror jag att jag sett en liten framgång med maten också. Och i kväll gick nattningen ganska smärtfritt också. Hon har så svårt att låta John Blund ta över. Hon kämpar emot in i det längsta.

/L2010-08-10

- Alva "Vägra" Widmark

Så döpte jag det förra långa inlägget till. Anledningen till det var för att hon vägrar äta annat än gröt, banan å tutte. Å att hon vägrar flaska. Iofs så har vi inte trugat såååå mycket, men hon totalvägrar att dricka annat än vatten ur flaska. Jag skrev också att jag hade liksom tänkt att Härdalsyran skulle jag minsann ut på. Nu blev det ju inte så. Då tänkte jag att avslutningen på ön, då minsann ska jag ut å slå klackarna i taket. Nu ser det inte ut att bli så heller, eftersom Alva inte vill ta flaska å ska upp på natten å tutta. Så nu är liksom mitt mål Juldan. Det ser mest realistiskt ut i dagsläget. Upp på natten å tutta ja. Får jag sova två timmar i sträck så är jag glad. Det känns som jag går i en dimma om dagarna. I need som sleep.

MEN, i dag vid middagsdags så tänkte jag att jag skulle pröva att ge lite välling med sked, så hon skulle bli van smaken. Det gick bra. Sen prövade jag med flaskan. Först så lekte hon bara med den som vanligt, men jag gav mig inte... å Halleluja, hon sög i sig all välling i ett svep. Bara så där helt plötsligt. Prövade även nu i kväll, hon låg i min famn, först ville hon inte, men sen... allt i ett svep igen. Jippie. Jag är så glad. Jag ska nog köpa en trisslott, för plötsligt händer det.
Häromdagen så började hon att sitta själv också. Bara så där pang bom. Hon har suttit lite vingligt innan också, men nu... hur stadigt som helst. Det går så fort.

Anledningen till att jag är så glad att hon nu tar flaska är att nu kanske jag kan få lite egentid. Då kan ju även Mattias natta henne. Egentid är nåt som jag inte haft sedan Alva föddes. Hur mycket jag än älskar att vara med Alva, så känner jag att jag bara vill sitta och läsa en tidning eller se på tv i lugn och ro på kvällen. Det behöver man. Jag menar, jag har ju funnits där för henne twentyfourseven i sex månader, en vecka och en dag. Fan, en del lämnar ju bort ongan när de bara är några månader. Jag tänker inte få dåligt samvete för det.

Well, nog om lilla Alvis.
Har bott en vecka i Sveg nu. Känns OK. Tur att Lina finns här.
Vardagen har kommit, Mattias har jobbat två dagar nu. Känns rätt ok att komma in i vardagen igen. Komma in i rutinerna, för det har blivit lite si å så med dem under semestern. Med flytt och allt. Kanske därför Alva sovit lite oroligt också. Hoppas på det.

So long

/L

2010-08-10

Åhhhhhhh

Äntligen hade jag knåpat i hop ett låååångt inlägg.... så försvann hela skiten

I´ll be back

2010-08-05

- Status update

Packat ner. Flyttstädat. Kört flyttlass. Packat upp. Vart till IKEA. Fixat.

Fullt upp med andra ord. Lägg till att vi har en dotter som inte vill sova på nätterna på det, så förstår ni vilket tillstånd jag befinner mig i. I det tröttttttttta tillståndet.

/L

RSS 2.0