2010-10-25

- This is it

Nu struntar jag i det här för ett tag. Det som jag vill att folk ska veta om mig & Alvis (för det är ju mest det jag skriver om) berättar jag för dem personligen.

Återkommer kanske, men då nån annanstans.

/Linda

2010-10-20

- Sömn

En del har turen att få barn som soer hela nätter. Andra inte. Alva sover inte hela nätter. Så, för att sammanfatta det hela kort... jag har inte sovit en hel natt på snart nio månader. Eller förresten, i slutet av graviditeten så var det ju inte så att man sov hela nätter heller. Så låt oss säga tio månader då. Sover hon till fyra i ett sträck så blir jag jublande glad. Under perioder så är det värre, fast nu har det vart lugnt med sådana perioder, då hon vakna varannan timme. Kommer i håg , ja det var nog en å en halv månad sen kanske... då var jag så slut. Jag var så trött så jag var ständigt yr i huvudet och kände att näe, nu måste vi göra nåt för jag orkar inte mer. Och då vände det. Konstigt det där, när man känner att man inte orkar mer, då vänder det å så orkar man igen. Det var då vi flyttade in henne till eget rum, och sen dess har det blivit bättre.

I helgen ska jag och mamma till Stockholm. Från fredag till söndag ska jag vara utan Alva. Jag har ångest. Jag vet att hon kommer ha det bra med sin pappa, det är inte det. Det handlar nog mest om mig själv. I alla fall, det jag ser fram emot mest med den här resan är att få sova i två nätter. Men tror dock att jag kommer vakna på Alvas tider ändå.

/L

2010-10-14

- Fröken bök & stök

Jahaja, i går fick Alvisen för sig att vara vaken till elva! Hon somnade vid åtta, vaknade igen och ville alltså inte somna från elva. Och då sov hon till sex, fick välling och vid nio var jag tvungen att väcka henne.
Men, två nätter i rad utan tutte. Hon visade inget intresse för att vilja snutta i går, utan hon ville bara ligga på mitt bröst och somna så. Hon kanske har glömt bort tutten nu? :)

I dag ska vi nog följa Jennie och Axl till badhuset. Jag känner mig inte riktigt pigg, anar en förkylning. Men lite bad ska vi nog orka med.

I morgon kommer systeryster. Skönt med sällskap i helgen då det vankas jakt igen för mannen.

/L


2010-10-10

- Julklapp kanske?

Pip Studio mugg
Pip Studio frukostskål
Pip Studio skål

Så fina från PIP studio. Bilder lånade från countrystyle.se.

/L


2010-10-10

- My hair

Alltså mitt hår.... jag blir galen. Hur jag än bär mig åt så ser det för jävligt ut. Sen att det inte är i bästa skick efter graviditet och amning gör ju inte saken bättre. Inte heller att Alva drar i det med all sin kraft. Det var länge länge sen jag var nöjd med mitt hår. Två år sen för att vara exakt. Då var jag så där blond som jag vill vara och på nåt vis hade jag fått till en bra frisyr också. Men att bleka å bleka förstör ju håret. Kanske därför det inte vill samarbeta längre? Jaja, nog om det.

I dag fick jag ett ryck och gjorde om på Alvas rum. Men helt nöjd är jag inte. Måste ha en ny matta, en tavellist och en hylla. Och byrån som står där inne vill jag inte alls ha där, men den får inte plats nån annan stans./L


2010-10-08

- G O D M O R G O N

Här har det ätits frukost, busats och snart ska vi ge oss ut på en brorunda i dimman. Inte så lockande väder direkt, hade varit skönare att vila med Alva i sängen, men när man väl kommit ut så är det så skönt. Man blir jussom piggar.

Jaha, i natt tog vi ett steg till. En natt utan tutte. När Alva vaknade vid fyra (den nya tiden) så försökte jag få henne att somna om, men det gick inte, då fick hon välling. Ingen tutte. Det gick galant och hon somnade om till framåt åtta.
Å vet ni vad, jag har inte druckit en droppe alkohol sen maj 2009. Nu, nu kanske jag kan ta en öl...det skulle va jävligt gött.

/L


2010-10-07

- Kl 16:32

I dag började jag och Alva dagen med grötfrukost, lite lek och sedan en brorunda. Sen ble det helt plötsligt brittsommar eller nåt så då tog vi en promenad fram på Sveg. Jag och Mattias åt lunch på Thai, och medan vi åt fick i barnvakt av hon som jobbar där. Hon kom och tog upp Alva ur vagnen och gick runt lite :) Hon tyckte att Alva var så söt och pussade på henne hela tiden. Gulligt.

Åh vad jag önskar att nån av mina kompisar hade fått barn samtidigt som mig. Blir lätt lite ensamt, både åt mig och Alva. De i min mammagrupp...känns som alla är äldre, eller känns, de är äldre och jag passade nog inte in med dem. Inget ont om dem, absolut inte, de är alla jättetrevliga. Vi får försöka gå till BVC på onsdag och kolla hur det är där. Kanske att man kan träffa nån.

/L


2010-10-06

- Äntligen

Ja, så har vårt Internet äntligen hoppat igång. Skönt.

I morse var vi och vägde Alva. Hon väger fortfarande inte över åtta kilo, men hon följer sin kurva så perfekt säger de. Men jag tycker hon är liten för att vara åtta månader ja. Men så länge de säger att hon följer kurvan å inte har annat att anmärka på så är ju det bra.

Alva sover numera i sitt egna rum. Och det går jättebra. Hon stördes helt enkelt av oss. Man kunde knappt andas utan att hon vakna till. Nu har hon sovit jättebra två nätter i rad, så det är ju bara att hoppas att det fortsätter så. Iofs så har hon varit/är lite krasslig de senaste dagarna, så det kan ju vara därför hon sover mer. Men det hoppas jag inte....

Nej, om man skulle ta och städa lite.

/L


2010-10-04

- Hallå Hallå

Usch vad dåligt bloggat av mig. Men det har sina orsaker. Vi har nämligen inget internet. Men det kommer väl i dagarna. Hoppas jag. Och då ska det bli ändring. Tror jag ska byta blogg också, så man kan blogga från telefonen. Behöver bara lite hjälp med att fixa en ny. Janni?

Grattis Julia på 8 års dagen.

/L
RSS 2.0