Nya skor


Det blev ingen ny frisyr, det blev ett par nya skor i stället. Jag var bara tvungen.

klipp, klipp

Jag vill klippa mig och färga håret. Kanske ska spendera lite pengar på det här i stora stan. Mm, det ska jag nog.
För jag spyr snart på mitt hår och min hårfärg.
Det får bli mitt mission på min lediga onsdag.

Första sticket

Ja, i dag har jag alltså stuckit en livs levande människa i armen. Och, det gick jättebra. Fyllde tre rör i ett svep och ja... Jag var jätteduktig sa min handledare, som även fick vara försökskanin :) Får jag säga det själv så tycker jag också att jag var duktig.

Regnigt och tråkigt väder ute. Och Sandra underlättar inte direkt min tid i den här stan. Men är man kär så är man väl antar ja.... men ändå... Jaja, inget jag kan göra nåt åt.


Mindre än tre veckor. Räknar ner......

20071025

En vecka till du kommer till Sverige. Tre veckor till jag kommer till Härliga Härjedalen. Vem har sagt att livet ska vara lätt?


Har inte fått schemat för sista veckan än. Men som det hördes på min handledare så lutar det åt att jag avslutar med en helg. Det känns inte så jättebra faktiskt. Vid den tiden vet jag att jag kommer att ha en sådan enorm hemlängtan så att jag bara vill hem, hem, hem... 
Får försöka ordna det så jag kan jobba i hop mina timmar under veckan i stället.

Well, kanske ska berätta lite om min praktik då. Konstigt nog så var jag inte det minsta nervös första dagen. Kanske berodde på att jag enbart koncentrerade mig på att komma tid i tid, eftersom det blev lite konstigt med bussen.
Får ta massa blodtryck, blodsocker, koppla EKG och en annan hjärtavläsningsapparat. Blodprover också, men det har jag inte vågat mig på ännu. Men till helgen ska jag prova. Det ser ju inte så svårt ut faktiskt. Bara patienten är lättstucken och inte stickrädd så ska det nog gå bra. Min handledare Camilla erbjöd sig att jag skulle få prova sticka henne. Modig tjej.
Första veckan har snart gått... hoppas bara att de tre resterande svischar förbi lika fort. Inte för att jag tycker det är tråkigt där, utan för att jag vill hem till min lägenhet, till min säng, till min älskade by, till promenader med Lina, till mammas mat, till Mattias... till Härliga Härjedalen helt enkelt. Till mitt normala liv.
Och när jag kommer hem, då är det bara en månad till Tessi kommer hem också.

Auf wiedersehen


....

En ledig dag, och den infaller i morgon, sen fem dar i rad... Uh... Att gå upp tjugo över fem är inte min grej.

Jag skulle vilja ha en stegräknare, för att kolla mycket man går en dag på sjukhuset... så stort och spring överallt.


Men, solen skiner, luften är varm, Sandra inväntas... så jag ska ut och ta en promenad och rensa lite tankar.


Skulle behöva plugga lite också... men det får bli en annan dag.


Hej&hå


Nervös

Nu börjar jag bli riktigt nervös inför morgondagen. Men vad har jag att vara nervös för egentligen? Det jag är mest nervös för är att jag inte ska komma fram i tid å så. Men har teståkt linjen idag och kollat hur lång tid det tog å så. Så, nu är det bara att hoppas att stämmer i morgon också. Måste ju tyvärr gå upp i ottan, vid fem ungefär... suck

Johan Glans på parlamenetet -  han är rolig.

I dag har vi vart på stan, Kista och IKEA.... inte en pryl jag fick med mig från IKEA, har nog aldrig någonsin hänt förut.

Blir  väl sängen för min del nu så jag orkar med min första dag på ett riktigt sjukhus :)

Saknar de mina.

Alarm

Tio minuter innan planet skulle landa på Arlanda börjar det tjuta i planet. Ett riktigt tjutande alarm. Jag flög nästan upp ur stolen och hjärtat slog fortare än det nånsin gjort. Jag blev riktigt livrädd. Tänkte att min sista stund var kommen, tittade ut genom fönstret för att se där vi skulle krascha.... Men det var naturligvis falskt larm. Och då tycker jag att det är piloternas förbannade plikt att tala om att det bara var det också, så slipper man sitta där och undra vad som är fel. Just när vi skulle landa så börjar det tjuta lika igen, men inget hände och här sitter jag i lugnan ro och kollar på Idol.


På måndag börjar jag på Danderyd. Trodde att jag skulle få åka hem efter tre veckor. (Inte mig emot.) Men det ordnade sig, så jag blir fyra veckor som planerat.
Stockholm fyra veckor. Tror redan att jag har hemlängtan. Har aldrig vart hemifrån så här länge förut.

Sandra sa att det går magsjuka på hennes jobb. Fan om jag blir smittad nu... Ja, jag skulle iaf inte bli förvånad.
Mår som vanligt dåligt, på en gång någon ens nämner ordet magsjuka.


Fem veckorFem veckor, FEM JÄVLA VECKOR... fem veckor, fem veckor, FEM veckor...
Känns tyvärr som en evighet.

Jag kan inte sova på nätterna.

/L

Jakt

Just det, jag och Sandra gottade oss inte bara i godsaker i helgen. Vi var även ut på jakt. Närmare bestämt ripjakt med pappa och Mika. En ripa fick vi. Det var faktiskt roligt att få se hur duktig Mika är. Även fast han kanske inte är den smartaste hunden annars, men jaga kan han minsann.

...

Okej, tiden går säkert jättefort när man är borta. Men är man hemma så står den nästintill stilla.

Sandra var hemma i helgen. Och vad hann vi med? Fika, fika, fika, tårta, dricka, kakor i stora lass. Mår fan dåligt när jag tänker på allt jag stoppade i mig i helgen. Måste komma i gång med att motionera ordentligt nu. Ska ju vara i beachform redan i februari...


Provtagning på gummiarmen. Djupt koncentrerad och ser ni, jag fick minsann blod i både ett och två rör.
Fast, det blir ju en helt annan femma på en riktig arm.


Gissa när? Ser ut och kändes som en högsommar dag. Men en det är en helt vanlig lördag i oktober.
Vackert, vackert.

Nu ska jag till Sveg och prata med Ann Marie. Jättekul.


SAKNAR

Hard working girl

Mm, nu har jag varit duktig. Har hållit på med skolarbete sedan klockan tio i morse. Tre hela uppgifter har jag gjort klart nu. Nu har jag bara 1/2 uppgift kvar. Ja, plus ett antal andra då. Men känner att det inte är så stor brådska med dem. Nu tycker jag att jag har gjort mitt för i dag. Och i morgon står provtagning på schemat. Får se om turen (eller skickligheten) sitter i sen i våras. Jaja, det ska bli skoj att sticka lite i gummiarmen igen.

Nu ska jag äta middag och sedan invänta Lina för en promenad i det oerhört vackra vädret. Kanske tar och hälsar på Marie en sväng också.

So long

Saknar

I dag har jag ägnat mig åt något så roligt som att putsa fönster. Men det är kul när man ser resultatet. Fast så är det väl med allt som är tråkigt. Fast städa, det är roligt. Jag har lite av städmani. Städar när jag inte ens behöver.
Kanske att jag städar för att slippa plugga. Nu är jag återigen där, hittar på massa annat för att slippa plugga. Men jag måste verkligen ta mig i kragen nu och göra klart det där. Sen kanske jag ska läsa på lite extra också inför praktiken. Det kommer att bli en helt annan sak än det jobb jag gör nu. Ska vara på hjärtkliniken. Tydligen ska jag få vara med på operationer och så... Jag vet inte ens hur jag reagerar på mycket blod. Tänk om jag svimmar? Fast jag tror att jag inte bryr mig så mycket om sånt. Jag tror att jag kommer att klara det bra. Träffade Therese i helgen, hon som ordnat min praktikplats, hon skulle komma ut och hälsa på någon dag och ordna så att jag kanske skulle få gå till andra avdelningar och så. Typ vara med på en förlossning. Fast det vet jag inte riktigt om jag vill. Då kanske man blir avskräckt för all framtid. Well, spännande ska det bli i vilket fall som helst. Och faktiskt så ser jag fram emot att bo i Stockholm en månad. Kan bli skönt med lite omväxling. För nu är varken Therese eller Mattias här. Therese har varit borta i två veckor nu. Och i dag åker Mattias bort och vi kommer inte att ses på sju! veckor. Det känns jobbigt som fan just nu. Saknar redan. Jättemycket. Jätte jättemycket.
Tur att Sandra kommer hem i helgen...

Nu ska jag nog ut och springa. Det var ett tag sedan, och det behövs som man säger så.


RSS 2.0